Skip to main content

Liner/priser

Liner/priser
Linene er en viktig del av utstyret. Her kan man vel trygt si at livet henger i en eller mange tynne tråder.

Strekk-verktøy for testing av liner

veiecelleDet er viktig at man kontrollerer linene med jevne mellomrom. Det er da ikke nok å "se litt" på linene når man legger ut glideren før start eller når man pakker den ned. Man bør ta seg tid til å gjøre en riktig jobb. Linene blir slitt og er ikke evigvarende. Det er flere måter å kontrollere linene på og noe av dette kan eier gjøre selv. Det er også viktig å være forsiktig med linene på start og landing. Hvis starten består av sand eller støv bør man i minst mulig grad la linene berøre bakken. Pass på at du selv eller andre ikke tramper på linene

Egen kontroll: Ta en line mellom tommel og pekefinger og føl på linen fra riseren og opp til glideren. Uregelmessigheter er da lett å kjenne. Hvis det er brudd i kappen er det mulig å skyve denne sammen igjen med å holde linen stram og skyve kappen inn mot bruddstedet. Hvis ikke innerkordene er skadet er det mulig å "tette" igjen bruddet og sette på en tape for å holde kappen sammen. Dette er da en midlertidig reparasjon og linen skal byttes, men det er mulig å fly ut dagen. Det er viktig å måle linen mot tilsvarende line på andre siden av glideren da linen kan krympe hvis innerkordene har vært borti lyng eller lignende. Husk å kontrollere linen der den går rundt karabinen og der den er flettet sammen med andre liner. Er du i tvil skal linen byttes.

Denne kontrollen bør gjøres: - en gang i året - etter 100 flytimer - etter at glideren er blitt utsatt for stress slik som trelanding o.l.           

Måling av liner: Linene er ikke statiske og bør måles slik at trimmingen av angrepsvinkelen holder seg slik som den er satt fra fabrikken. Etter bruk kan linene krympe og trimmingen blir da feil. Dette er farlig og kan medføre at glideren steiler ved kun lett bruk av bremsene. Det er  de bakre linene som krymper og glideren vil da fly på en høyere angrepsvinkel. Dette medfører at glideren blir vanskeligere å starte og den flyr saktere. Hvis linene er krympet lar det seg gjøre å loope inn de linene som ikke er krympet slik at angrepsvinkelen kommer tilbake til setting.

Bytte av alle liner: Etter ca 250 timers bruk bør linene strekktestes for å se om det er på tide å bytte alle linene. I denne testen strekkes linen til den ryker for å se bruddstyrken. Frem til i dag har vi latt bruddstyrken nærme seg 100kg, men dette varierer mellom fabrikker og type glidere. Hvis glideren er blitt brukt mye til bakketrening bør selvfølgelig dette gjøres før 250 timer. Konkurranseliner bør byttes på 200 timer eller ut fra hva fabrikken anbefaler.

Bestilling av liner: Det er viktig at linene er av riktig kvalitet, dynema, kevlar e.l, og at de har riktig lengde og tykkelse. Hvis du måler linen skal målet være totallengden fra ytterst på løkke til ytterst på løkke. Hvis ytterkappen er røket og fibrene inne i linen har subbet i terrenget kan linen ha krympet. Det er da viktig å måle den samme linen på motsatt side på glideren.
Ved bestilling av 5 liner eller mer reduseres prisen pr. line med kr. 50,-.

Pris på liner ved bestilling

 

Stamline (hovedbæreline nederst) med strømpe kr. 200,-             

  StamlineP1020029

Stamline (hovedbæreline nederst) uten strømpe kr. 200,-

StamlineP1020051
Galleri-line (topp/mellomline) med strømpe kr. 150,- GallerilineP1020036
Galleri-line (topp/mellomline) uten strømpe kr. 150,- GallerilineP1020037
Hovedstyreline/bremseline. Per par. kr. 200,- StyrelineP1020047

Ved montering av liner på vårt verksted er det et tillegg på kr. 200,- for igangsetting.